Malzemeleri: 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet iri domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 adet acı biber kurusu
- 3-4 su bardağı tavuk suyu (evde hazırlanmış)
- 1 tutam tuz
Yapılışı:Akşamdan
 ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın (su üzerlerini 
6-7 cm. geçmelidir). Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için 
orta ateşte tıkırdamaya başlayana kadar pişirin; su çok kaynarsa 
fasulyelerin içi dışarıya çıkar. Fasulyeler aniden pişip 
parçalanabildikleri için kaynarken sık sık kontrol etmekte fayda vardır.
 Bir tarafta, çok ince doğranmış Soğani, 2-3 çorba kaşığı su ve iki 
çeşit yağla bir tencereye koyup orta ateşte kavurun. Soğanları bu 
şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin ve yakmamaya Özen göstererek, 
güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Çekirdekleri 
çıkarılarak rendelenmiş domatesleri, bir-iki yerinden delinmiş biberleri
 ve tuzu içine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu
 çekinceye kadar pişirin. Bu aşamada sıcak tavuk suyunu, ardından da 
fasulyeleri ekleyin. Bütün malzemenin tatlarının iyice kaynaşması için 
10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağı 
kapatıp 30 dakika bekletin. Gerekirse tekrar ısıtıp servis yapın

Eline sağlık çok severim kuruyu :)
YanıtlaSil