9 Tem 2014

KURU FASULYE

Malzemeleri: 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet iri domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 adet acı biber kurusu
- 3-4 su bardağı tavuk suyu (evde hazırlanmış)
- 1 tutam tuz
Yapılışı:Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın (su üzerlerini 6-7 cm. geçmelidir). Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için orta ateşte tıkırdamaya başlayana kadar pişirin; su çok kaynarsa fasulyelerin içi dışarıya çıkar. Fasulyeler aniden pişip parçalanabildikleri için kaynarken sık sık kontrol etmekte fayda vardır. Bir tarafta, çok ince doğranmış Soğani, 2-3 çorba kaşığı su ve iki çeşit yağla bir tencereye koyup orta ateşte kavurun. Soğanları bu şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin ve yakmamaya Özen göstererek, güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Çekirdekleri çıkarılarak rendelenmiş domatesleri, bir-iki yerinden delinmiş biberleri ve tuzu içine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Bu aşamada sıcak tavuk suyunu, ardından da fasulyeleri ekleyin. Bütün malzemenin tatlarının iyice kaynaşması için 10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağı kapatıp 30 dakika bekletin. Gerekirse tekrar ısıtıp servis yapın

1 yorum:

SENDE KAZANMAK İÇİN ÖNCE BU SİTEYE KATIL SONRA YORUMUNU BIRAK HER YORUM BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR