Malzemeleri: 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet iri domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 adet acı biber kurusu
- 3-4 su bardağı tavuk suyu (evde hazırlanmış)
- 1 tutam tuz
Yapılışı:Akşamdan
ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın (su üzerlerini
6-7 cm. geçmelidir). Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için
orta ateşte tıkırdamaya başlayana kadar pişirin; su çok kaynarsa
fasulyelerin içi dışarıya çıkar. Fasulyeler aniden pişip
parçalanabildikleri için kaynarken sık sık kontrol etmekte fayda vardır.
Bir tarafta, çok ince doğranmış Soğani, 2-3 çorba kaşığı su ve iki
çeşit yağla bir tencereye koyup orta ateşte kavurun. Soğanları bu
şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin ve yakmamaya Özen göstererek,
güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Çekirdekleri
çıkarılarak rendelenmiş domatesleri, bir-iki yerinden delinmiş biberleri
ve tuzu içine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu
çekinceye kadar pişirin. Bu aşamada sıcak tavuk suyunu, ardından da
fasulyeleri ekleyin. Bütün malzemenin tatlarının iyice kaynaşması için
10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra ocağı
kapatıp 30 dakika bekletin. Gerekirse tekrar ısıtıp servis yapın
Eline sağlık çok severim kuruyu :)
YanıtlaSil