8 Şub 2010

YUVA MAYA





Yuva 42 gram Yaş Maya
UYGULAMA ALANI
Yuva Yaşmaya, genellikle ev tipi uygulamalarında kullanılmaktadır. Başlıca :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar
Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.
KULLANIM VE DOZAJ
Uygulanan reçeteye göre değişebilir.
Genelde aşağıdaki dozajlar uygulanmaktadır :
Geleneksel poğaça tipi hamurlarda : 2.5 ile 4.5 % / un miktarı
Seker içeren hamurlarda : 3 ile 5 % / un miktarı


MUHAFAZA
Maya, yaşayan canlı bir hücre olup kötü şartlarda muhafaza edildiği taktirde aktivitesi düşer. Bu nedenle soğuk (0-4 °C) temiz ve hava sirkülasyonu olan bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü üretim tarihinden itibaren: 50 gündür.


Yuva 250 gram Yaş Maya
UYGULAMA ALANI
Yuva Yaşmaya, genellikle ev tipi uygulamalarında kullanılmaktadır. Başlıca :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar
Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.
KULLANIM VE DOZAJ
Maya miktarı, proses ve reçeteye göre değişir.

MUHAFAZA
Maya, yaşayan canlı bir hücre olup kötü şartlarda muhafaza edildiği taktirde aktivitesi düşer. Bu nedenle soğuk (0-4 °C) temiz ve hava sirkülasyonu olan bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü üretim tarihinden itibaren: 40 gündür.

Yuva 500 gram Yaş Maya
UYGULAMA ALANI
Yuva Yaşmaya, genellikle ev tipi uygulamalarında kullanılmaktadır. Başlıca :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar
Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.
KULLANIM VE DOZAJ
Maya miktarı, proses ve reçeteye göre değişir.

MUHAFAZA
Maya, yaşayan canlı bir hücre olup kötü şartlarda muhafaza edildiği taktirde aktivitesi düşer. Bu nedenle soğuk (0-4 °C) temiz ve hava sirkülasyonu olan bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü üretim tarihinden itibaren: 40 gündür.

Yuva Instant 11 gram
UYGULAMA ALANI
Yuva 11 gram Instant kuru hamur mayası, genellikle ev tipi uygulamalarda kullanılır :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar
Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.
KULLANIM VE DOZAJ
Maya miktarı, proses ve reçeteye göre değişir.

MUHAFAZA
Orijinal ambalajında iken ortam sıcaklığında muhafaza edilebilir. Paket açıldıktan sonra maya en kısa zamanda tüketilmeli ve performansını koruması için kullanılmayan kısmının ambalajı kapatılarak soğuk bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü : 18 aydır.

Yuva Aktif 100 gram
UYGULAMA ALANI
Yuva 100 gram Aktif kuru hamur mayası, genellikle ev tipi uygulamalarda kullanılır :

Geleneksel poğaça tipi hamurlar
Simit, börek, çörek, açma ve diğer her türlü pastacılıkta kullanılır.
KULLANIM VE DOZAJ
Uygulanan reçeteye göre değişebilir.
Genelde aşağıdaki dozajlar uygulanmaktadır :
Orta oranda şeker içeren hamurlarda : 1.1 - 2.2 % / un miktarı

Yuva 100 gram Aktif Kuru Maya’yı kullanmadan önce, yarım bardak ılık suda 10 dak. önceden bekletip çözdükten sonra yoğurma işlemine başlarken una ilave etmelidir.

Kuru maya/yaş maya oranı 1/3’den 1/5’e kadardır.

MUHAFAZA
Orijinal ambalajında iken ortam sıcaklığında muhafaza edilebilir. Paket açıldıktan sonra maya en kısa zamanda tüketilmeli ve performansını koruması için kullanılmayan kısmının ambalajı kapatılarak soğuk bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Bu şartlar altındaki mayanın raf ömrü : 18 aydır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SENDE KAZANMAK İÇİN ÖNCE BU SİTEYE KATIL SONRA YORUMUNU BIRAK HER YORUM BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR