MALZEMELER
3 su bardağı kırık pirinç
3 bardak su
2 kilo süt (pişmemiş)
3 su bardağı şeker
Tarçın
YAPILIŞI
Pirinçleri tencereye yerleştirdikten sonra üzerine su döküp haşlıyoruz. Suyunu biraz süzdükten sonra pişmemiş sütü ilave ediyoruz. İyice kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. Şekerini ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonra ılıyınca kaselere boşaltıp üzerine tarçın ilave ederek servise hazır ediyoruz. Arzu eden dolaba yerleştirip soğuk servis yapabilir. Afiyet olsun…
eLLERİNİZE SAĞLIK :) bAĞDAT SÜTLACINI DA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. eSEN KALIN...
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil