BEN KULLANIYORUM VE NA KADAR SAĞLIKLI OLDUĞUNU BİLİYORUM İSTEDİMKİ BENİM BLOĞUMU İZLEYEN HERKES BUNU BİLSİN KULLANIMI ÇOK KOLAY ÜSTELİK SEBZELERDEKİ BÜTÜN VİTAMİNLER YİNE SEBZEDE KALIYOR...KISACA TANIYALIM O ZAMAN BUYRUN.......
Neden Bambu?
Dünyanın en hızlı yetişen bitkisi bambu, çevreci bir bitki olmasının yanında fonksiyonel,
estetik ve son derece dayanıklıdır. Bambu diğer tüm tahta ve ahşap çeşitlerine nazaran 2-3
kat daha dayanıklıdır. Bir bambu fidanı 5 yılda tam olgunluğuna ulaşırken, meşe 50 yılda
diğer benzeri ağaçlar 70 yılda bu olgunluğuna ulaşabilmektedir. Bambu, meşeden sağlam ve
dayanıklı olmanın yanı sıra uzun ömürlü, hafif, ekolojik ve sağlıklıdır.
Neden Ekolojik?
Atmosferimizdeki oksijen ve karbondioksit dengesi çok önemlidir. Bambu çevre dostu bir
kaynağa sahip olduğu için karbon salınımını ve küresel ısınmayı azaltarak çevreyi olumlu
yönde etkiler.Yetişkin bir bambu bitkisi benzer ebatlardaki bitkilere nazaran %35 daha fazla
oksijen üretirken, yine diğer bitkilere göre 4 katı daha fazla karbon soğurmaktadır. Aynı
zamanda hasat edilirken ve tekrar yetişirken de çevreye kötü ve olumsuz etkileri yoktur. Çok
hızlı büyüyüp gelişen bir bitki olan bambu; çölleşmeye ve yeşil yoksunluğuna karşı en iyi
çözümleri sağlamaktadır.
Buna ek olarak bambu ağacından üretilen ağaçlar çelikten imal edilen bıçaklara göre
üretim aşamasında daha az karbon açığa çıkarır. Örneğin 1 ton bambu bıçak üretiminde 182
kg karbondioksit açığa çıkarken; 1 ton çelik üretiminde ise 2100 kg karbondioksit açığa
çıkmaktadır.
Neden Sağlıklı?
Mutfakta dikkatli olmazsak ailemize, sevdiklerimize, sevgimizi katarak hazırladığımız
yemekler birer mikrop yuvasına dönüşebilir. Belki çoğumuz pek farkında değiliz ama kesme
bıçakları mutfağımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini çoktan almışlardır bile. Bazen ufak
detayları atlayarak kendi sağlığımızı tehlikeye attığımızın bilincinde olamıyoruz. Her gün
kullandığımız ve hemen hemen her mutfakta yer alan kesme bıçaklarına dikkat etmek sağlık
açısından büyük önem taşımaktadır. Uzmanlar özellikle kesme tahtalarının ve bıçakların
yapıldığı materyallerin sağlığımız açısından önem taşıdığını belirtiyorlar.
Yapılan araştırmalar, metal bıçak kullanımının sebze ve meyvelerde C vitamini kaybına
neden olduğunu ortaya çıkarmıştır. Çelik bıçaklar temas ettiği canlı organizmaları yok ederler
ancak bambu bıçaklar %100 doğal olduğundan dolayı canlı organizmalara zarar vermeyip
sebze ve meyvelerinizin vitaminlerini korur.
Paslanmaz çelik bıçak ile plastik kesme tahtanızda uzun süre kulanım yaptığınızda bir
süre sonra aşındığını göreceksiniz ve bu da demek oluyor ki o küçük plastik parçacıkları
yiyeceklerinize karışıyor bu durum gerçekten sağlığınız açısından son derecek zararlı bir
durumdur. Ancak bambu bıçaklarda böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Bu yüzden Bambu
Bıçaklar doğaldır, hijyeniktir.
Neden Bambum Bıçakları?
Doğal ürünlerden elde edilen ev gereçleri doğu ülkelerinde uzun, köklü bir geleneğe
sahiptir. Özellikle son yıllarda batıdaki bilim adamları tarafından da keşfedilen doğal kaynaklı
ürünlerin etkileri günümüzde mutfak ürünlerinde de kendini göstermektedir.
Bambu bıçak dünya piyasasında çok yeni bir üründür. Avrupada genelde “En sağlıklı
salata kesme bıçağı” şeklinde anılarak satılmaktadır. Peki neden sağlıklı? Sağlıklı çünkü çelik
bıçaklar temas ettiği canlı organizmaları yok eder ancak bambu bıçaklar %100 doğal
olduğundan dolayı canlı organizmalara zarar vermeyip sebze ve meyvelerinizin vitaminlerini
korur. Bundan dolayı mesela bir sebze veya meyveyi çelik bıçakla yada bambu bıçakla
kesmek arasında o sebzenin veya meyvenin vitamin değerlerini kaybetmesi açışından çok
büyük bir fark vardır.
Piyasada suni malzemelerden ve ahşaptan üretilen kesme bıçaklarını rahatlıkla satın
almak mümkündür. Peki, tüketici hangi malzemeden üretilen kesme bıçaklarını tercih
etmelidir? Bazı ağaçlardan üretilen kesme bıçaklarının içerdikleri organik maddeler sayesinde
anti bakteriyel özellikleri vardır. Yapı olarak çok sert ve dayanıklı olan bambu ağacından
üretilen kesme bıçaklarının üzerinde derin sıyrıkların oluşması düşük bir olasılıktır. Bu
özelliklerinden dolayı tercih edilen bambu kesme bıçakları diğerlerine oranla çok daha sağlıklı
ve hijyeniktir. Ayrıca bambu çok sıcak ve estetik görünümüyle kullanılan mekanlara da şıklık
ve zenginlik katar.
Sebze ve meyvelerin vitaminlerini koruyan bambu bıçak ile bir domatesi ortadan ikiye
keselim, bir diğerini ise çelik bıçakla keselim. İkisini birden buzdolabına koyup 48 saat sonra
çıkardığımızda çelik bıçakla kesilenin büzüldüğünü, karardığını ve damarlarının kaybolmaya
başladığını ancak bambu bıçakla kesilenin sanki yeni kesilip de konmuş gibi taze ve leziz
kaldığını göreceksiniz.
Sebzelerinizin Vitaminini Kesmeyin !
Sağlığınızı Düşünün, Bambu Bıçak Kullanın…
www.bambumhealthware.com
SAĞLIKLI BESLENİN SEBZELERİN VİTAMİNİNİ KESMEYİN!!!!!!!!!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
SENDE KAZANMAK İÇİN ÖNCE BU SİTEYE KATIL SONRA YORUMUNU BIRAK HER YORUM BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR