9 Tem 2014

GÜLLAÇ




1 Paket Güllaç

2 Avuç Ceviz

1 Çorba Kaşığı Gül Suyu
30 Adet Kiraz
1 Avuç Fındık



Yapılışı:
Derin bir tencereye sütü ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım. 3-4 dakika kadar kaynattıktan sonra içine gül suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım. Güllaç yapraklarının büyüklüğünde bir tabak alalım ve bir kaşık yardımıyla yaprakları bu karışımla iyice ıslatıp tabağa alalım. Islattığımız her yaprağın üzerine ince ince doğradığımız kirazlar ile ezdiğimiz fındık ve cevizden birer yemek kaşığı kadar ekleyip bu şekilde elimizdeki malzeme bitene kadar devam edelim. En üstte güllaç yaprağı kalacak şekilde bu işlemi bitirdikten sonra kalan süt ve şeker karışımını güllacımızın üzerine gezdirelim. Güllacı ceviz ve kirazla süsleyerek servis edelim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SENDE KAZANMAK İÇİN ÖNCE BU SİTEYE KATIL SONRA YORUMUNU BIRAK HER YORUM BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİDİR